ArcelorMittal Baltık Denizi’nde bulunan rüzgar santraline ağır levha tedarik edecek

Cuma, 27 Şubat 2015 15:10:05 (GMT+3)   |   İstanbul
       

Uluslararası çelik devi ArcelorMittal, Gijón'da bulunan ArcelorMittal Asturias biriminin Baltık Denizi'nde yapılacak Wikinger deniz üstü rüzgar santralinin inşaatına yönelik 23.000 mt ağır levha tedarik edeceğini açıkladı. Sevkiyatlar 2015 yılının mart ayı ile 2016 yılının mart ayı arasında yapılacak.
 
Rüzgar türbinlerini deniz yatağına sabitlemeye yarayan ve derin sularda kullanıma uygun kafeslerin kurulumunun 2016 yılının ilk çeyreğinde başlaması ve aynı yılın yaz sonunda tamamlanması bekleniyor.
 
İspanya'nın tek ağır levha üreticisi ArcelorMittal Asturias, yeni çelik kaliteleri ve en gelişmiş çelik işleme teknolojilerinin kullanımı ile çelik ürün seçeneklerini genişleterek yeni piyasalara ulaştı ve ürün yelpazesinde değişiklik yaptı. Açık deniz rüzgar türbinlerine yönelik ağır levha tedarikinin bu yönde başka bir adım olduğunu belirten ArcelorMittal Asturias'ın ürettiği bu çelik kalitelerinin yalnızca rüzgar türbin yapısını destekleyen mekanik malzeme ihtiyacını karşılaması değil zorlu ortamlarda korozyona önemli oranda direnç göstermesi de gerekiyor.