Alacaklılar Samarco’nun ortağı olabilir

Cuma, 30 Eylül 2016 14:52:12 (GMT+3)   |   Sao Paulo
       

Medyada yer alan bilgilere göre, kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Vale ve BHP Billiton’ın ortaklık şirketi Brezilyalı pelet üreticisi Samarco’nun borç ödemelerini gerçekleştiremeyeceğine kesin gözüyle bakıldığı için şirketin kredi notunu D’ye düşürürken, Samarco’nun alacaklıları zor durumdaki şirketin ortağı olabilir. 
 
Valor gazetesine göre, Vale ve BHP, Samarco’nun bankalara ve tahvil sahiplerine olan 2 milyar $’lık tahvil borcunu ödemek için farklı yollar arıyor. Konuşulan ihtimallerden birisi, Samarco’nun mali yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için şirkete 2 yıl boyunca geri ödeme yapmama hakkı tanımak. Diğer seçenek ise bankalara şirketten pay vererek mevcut borçları azaltmak için bankalarla görüşmek.
 
Samarco’nun, bankalara ve alacaklılara faaliyetlerinin yeniden başlamasının mümkün olduğunu göstermeye çalıştığı konuşuluyor. Samarco faaliyetlerine yeniden başlama tarihini bu yılın son çeyreğinden önümüzdeki yıla ertelemişti. Vale ise Samarco’nun 2017 yılının sonunda yeniden faaliyete geçebileceğini açıklamıştı. 
 
Medyada yer alan bilgilere göre, Samarco iflasına sebep olabilecek milyar dolarlık bir davayla karşı karşıya. 
 
S&P, vadesi 26 Eylül 2016 tarihinde dolacak teminatsız tahvillerinin faiz ödemelerini yapamayan Samarco’nun 30 günlük ödeme süresi içinde de söz konusu ödemeyi yapmasını beklemediklerini açıkladı.
 
Samarco’nun şu an faaliyet göstermediğini ve bu sebeple nakit oluşturamadığını belirten S&P, şirketin 2016 yılında faaliyetlerine tekrar başlayabilmek ve 2015 yılı sonunda meydana gelen demir cevheri atık barajı patlamasından kaynaklanan borç yükümlülüklerini yerine getirmek için tüm nakdini harcamak zorunda kaldığını açıkladı.
 
S&P’ye göre, Samarco’nun ortakları Vale ve BHP Billiton şirkete mali destek sağlamayacaklarını açıkladı, ayrıca şirketin faaliyetlerine ne zaman tekrar başlayacağı hala büyük ölçüde belirsiz.
 
Bu durumda Samarco’nun 30 gün içinde ödeme yapamayacağına ve ilerleyen aylarda diğer teminatsız tahviller de dahil olmak üzere diğer mali yükümlülüklerinin ödemelerini yapamayacağına inandıklarını belirten S&P, sonuç olarak Samarco’nun vadesi dolan borçlarının tamamını veya büyük kısmını ödeyemeyeceğini öngördüklerini açıkladı.

Benzer Haber ve Analizler

Çin’de başlıca vadeli çelik ve hammadde fiyatları - 25 Nisan 2024

25 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

Fortescue’nun demir cevheri sevkiyatları Mart’ta aylık bazda rekor kırdı

25 Nis | Çelik Haberler

Günlük demir cevheri fiyatları CFR Çin - 24 Nisan 2024

24 Nis | Hurda ve Hammadde

Anglo American’ın demir cevheri üretimi birinci çeyrekte %9,4 yükseldi

24 Nis | Çelik Haberler

Çin’de başlıca vadeli çelik ve hammadde fiyatları - 24 Nisan 2024

24 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

Ferrexpo Ukrayna’nın işgalinden bu yana en iyi çeyreklik sonucunu elde etti

24 Nis | Çelik Haberler

Brezilya çıkışlı yüksek kalite demir cevheri fiyatları düştü

24 Nis | Hurda ve Hammadde

Kanada’nın demir cevheri üretimi Şubat ayında %1 düştü

24 Nis | Çelik Haberler

Günlük demir cevheri fiyatları CFR Çin - 22 Nisan 2024

22 Nis | Hurda ve Hammadde

Hint KIOCL 200.000 mt toz cevher için alım ihalesi açtı

22 Nis | Çelik Haberler