ABD’de haksız rekabet uygulamalarına karşı düzenlenen yasa kabul edildi

Cuma, 22 Mayıs 2015 16:57:45 (GMT+3)   |   San Diego
       

Milletvekili Mike Bost 21 Mayıs 2015 Perşembe günü, ticarette yaşanan haksız uygulamalara karşı önlem almayı amaçlayan yasayı tanıttı. Bost bu yasa için milletvekili Rodney Davis ile birlikte çalıştı.

Yasal olmayan ticari uygulamaların Amerika'daki istihdamı tehlikeye attığını söyleyen Bost, yasa için gerekli destekleri almaktan dolayı da mutlu olduğunu dile getirdi.

Davis ise, "Yıllarca çelik sektörü gibi sektörlerde çalışan işçiler Çin gibi kurallara uymayan rakiplerden olumsuz etkilendi. Yeni yasa, yasal olmayan ticari uygulamalara dahil olan yabacı rakiplerden hesap sorarak elde ettikleri haksız kazançları kontrol altında tutacak. Çünkü biliyorum ki eğer eşit şartlar sağlanırsa Illinois bölgesindeki işçiler ve ürettikleri ürünler her zaman kazanacaktır," dedi.

United States Steel Corporation CEO'su ve başkanı Mario Longhi, "Yabancı üreticilerin, kural tanımayan ve adil olmayan ticaret uygulamaları yüzünden, pazar payları son 5 yılda oldukça yükseldi. Eğer bu döngü bozulmazsa, yabancı üreticiler 10 yıl içerisinde ABD çelik pazarını ele geçirecekler. Milletvekili Bost bu konuda mecliste güçlü bir ses oldu ve Illinois'deki ve ülkedeki tüm işçiler kendisine göstermiş olduğu çabalardan dolayı minnetardır," şeklinde konuştu.

ABD Demir ve Çelik Enstitisü CEO'su Thomas J. Gibson ise, "Bu yasa, küresel rakipler yüzünden işleri tehlikeye giren ABD'li işçilerin hakkını savunmak için düzenlendi. Milletvekili Bost'a önderlik ettiği için teşekkür ediyoruz," dedi.

Çelik Üreticileri Birliği CEO'su Phillip K. Bell de aynı şekilde yeni yasanın haksız rekabeti önleyecek tedbirler alması bakımından çok önemli olduğunu ve Milletvekili Bost'a minnettar olduklarını dile getirdi.


Etiketler: ABD Kuzey Amerika 

Benzer Haber ve Analizler

ABD’de yerel inşaat demiri fiyatları çoğunlukla değişmedi

28 Mar | Uzun Ürünler ve Kütük

Cleveland Cliffs yerel yassı mamul fiyatlarında artışa gitti

28 Mar | Yassı Ürünler ve Slab

ABD’de Nisan ayı hurda fiyatlarının yatay seyredeceği yönündeki beklentiler değişmedi

28 Mar | Hurda ve Hammadde

ABD’nin çelik ithalatı Şubat ayında aylık %3,3 düştü

28 Mar | Çelik Haberler

ABD’nin OCTG boru ihracatı Ocak ayında %26,8 arttı

28 Mar | Çelik Haberler

SSAB ABD’de fosilsiz çelik üretmek için hükümetten finansman alacak

27 Mar | Çelik Haberler

ABD ithal inşaat demiri piyasası durgun

27 Mar | Uzun Ürünler ve Kütük

ABD spot piyasasında yerel levha fiyatları yatay

27 Mar | Yassı Ürünler ve Slab

ABD’nin demir ve hurda ihracatı Ocak ayında %12,9 düştü

27 Mar | Çelik Haberler

ABD’nin soğuk bitirilmiş çubuk ihracatı Ocak ayında %36,7 yükseldi

27 Mar | Çelik Haberler