Hindistan’da galvanizli sac teklifleri yatay seyretti

Perşembe, 29 Eylül 2016 14:39:30 (GMT+3)   |   Kalküta
       

Geride kalan bir haftalık süre içerisinde, Hindistan'dan ihracat piyasalarına verilen galvanizli sac teklifleri değişmeyerek 625-635$/mt FOB aralığını korudu. Tüccarlar, galvanizli sac fiyatlarında gözlenen yatay seyrin ABD'de yassı çelik fiyatlarının baskı altında kalması dolayısıyla alımların çok zayıf seyretmesinden ve Hint ihracatçıların tekliflerini güncelleyememesinden kaynaklandığını düşünüyor.

Mumbai'de faaliyet gösteren bir tüccar, Kuzey Amerika'da galvanizli sac fiyatlarının halen dibi görmediğini ve ABD'li alıcıların da bu nedenle temkinli davranmaya devam ettiğini belirtiyor. Ellerine ulaşan bilgilere göre, son bir ay içerisinde ABD'de ithal galvanizli sac sevkiyatlarının da azaldığını bildiren Mumbaili tüccar, bu nedenle ABD'li alıcıların yeni alımlara çekimser yaklaştığını ifade etmekte.

Hint ihracatçıların zor durumda olduğuna işaret eden Mumbaili tüccar, eylül ayının başında fiyatlarını düşüren ihracatçıların satışlarını artırmada başarısız olduğunu, şimdi ise Hindistan para birimi rupinin ABD doları karşısında değer kaybetmesi nedeniyle fiyatlarını daha fazla güncelleyemediklerini sözlerine ekledi.

Geride kalan bir haftalık süre içerisinde, rupi ABD doları karşısında son iki haftanın en yüksek seviyesi olan 66,47 INR seviyesine çıktı.

Piyasa kaynakları, Körfez ülkelerine verilen Hindistan çıkışlı galvanizli sac  tekliflerinin de bölgedeki talebin zayıf seyri nedeniyle ilgi çekmediğini bildiriyor. Körfez bölgesinde finans piyasalarının petrol fiyatlarındaki gerilemeye tepki olarak gevşemesi bölgedeki galvanizli sac talebinin bir miktar daha azalmasına neden oldu.

Piyasadaki tüccarlar, Körfez ülkelerinde Hindistan çıkışlı çelik alımlarının önümüzdeki dönemde de durgun seyretmesini beklerken, bölgedeki hükümetlerin harcamalarını azaltma kararları almaya başlamasının durumu kötüleştirebileceğini de sözlerine eklemekte.


Benzer Haber ve Analizler

Tayvan’da yassı mamul fiyatları - 16. Hafta, 2024

18 Nis | Yassı Ürünler ve Slab

Türkiye’de yassı mamul fiyatları tatil sonrasında çoğunlukla yatay

16 Nis | Yassı Ürünler ve Slab

Türkiye’de kaplamalı ve soğuk rulo sac fiyatları zayıf talep nedeniyle aşağı yönlü

05 Nis | Yassı Ürünler ve Slab

Tayvan’da yassı mamul fiyatları - 14. Hafta, 2024

04 Nis | Yassı Ürünler ve Slab

Romanya’da yassı mamul tüccarları sıcak sac fiyatlarını düşürse de üreticilerin teklifleri yatay

04 Nis | Yassı Ürünler ve Slab

Romanya’da yassı mamul fiyatları cansız talep nedeniyle yatay

29 Mar | Yassı Ürünler ve Slab

Ussuri Capital Romanya’da düşük karbon salımlı yassı mamul tesisi kurmayı planlıyor

29 Mar | Çelik Haberler

Tayvan’da yassı mamul fiyatları - 13. Hafta, 2024

28 Mar | Yassı Ürünler ve Slab

Romanyalı üretici sıcak rulo sac fiyatlarını düşürürken galvanizli ve boyalı sac fiyatlarını artırdı

22 Mar | Yassı Ürünler ve Slab

Brezilya’nın yassı mamul satışları Şubat ayında düştü

22 Mar | Çelik Haberler